Surówka z białej rzodkwi,marchewki i jabłka

O cennych właściwościach białej rzodkwi już pisałam i polecałam sałatkę z granatem . Dziś proponuję smaczną pełną witamin surówkę,która idealnie pasuje do np do pieczonego kurczaka. Można ją także zjeść samą jako sałatkę na podwieczorek lub lekką kolację.










1 biała rzodkiew
2 marchewki
1 jabłko
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól
1 łyżeczka soku z cytryny
1/2 łyżeczki cukru
posiekana natka pietruszki

Marchew i rzodkiew obrać,zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Jabłko umyć i wraz ze skórką zetrzeć tak jak marchew i od razu skropić sokiem z cytryny. Do startych składników dodać jogurt,doprawić do smaku solą i cukrem. Dokładnie wymieszać i gotową surówkę posypać natką pietruszki.




Komentarze

Popularne posty