Roladki drobiowe ze szparagami i fetą
Właśnie niedawno rozpoczął się sezon na szparagi,a trwa on bardzo krótko więc korzystajmy i jedzmy te bardzo wartościowe warzywo.
Roladki drobiowe ze szparagami i fetą w bardzo chrupiącej otoczce to moja propozycja na wiosenny obiad.
Filet
z kurczaka umyć,osuszyć i podzielić na 4 kotlety. Każdy płat mięsa oprószyć solą i
pieprzem.
Przygotować szparagi. Odłamać z każdego szparaga twarde końcówki po czym wrzucić na 2 minuty do osolonego wrzątku,wyjąć,przelać zimną wodą i osączyć.
Na każdym płacie mięsa i ułożyć po 4 szparagi i kawałek fety,zwinąć roladkę.
Jajko roztrzepać i wymieszać z przyprawą do gyrosa.
Płatki kukurydziane pokruszyć i wymieszać z bułką tartą.
Roladki maczać w jajku,obtoczyć w panierce i usmażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać na ciepło z ulubioną sałatką.
Roladki drobiowe ze szparagami i fetą w bardzo chrupiącej otoczce to moja propozycja na wiosenny obiad.
1 podwójny filet z kurczaka
16 szt zielonych szparagów
ok. 80 g sera feta
sól
pieprz
panierka:
1 jajko
1 łyżeczka przyprawy do gyrosa
2 łyżki bułki tartej
5 łyżek płatków kukurydzianych
olej do smażenia
Przygotować szparagi. Odłamać z każdego szparaga twarde końcówki po czym wrzucić na 2 minuty do osolonego wrzątku,wyjąć,przelać zimną wodą i osączyć.
Na każdym płacie mięsa i ułożyć po 4 szparagi i kawałek fety,zwinąć roladkę.
Jajko roztrzepać i wymieszać z przyprawą do gyrosa.
Płatki kukurydziane pokruszyć i wymieszać z bułką tartą.
Roladki maczać w jajku,obtoczyć w panierce i usmażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać na ciepło z ulubioną sałatką.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.