Kompot z winogrona
Mając duży nadmiar winogrona postanowiłam zamknąć je w słoiczkach. Muszę przyznać,że kompot wyszedł wyśmienity.
Wodę zagotować z cukrem i wystudzić.
Zalać do pełna przygotowane słoiki,zakręcić nakrętki.
Pasteryzować 20 minut.
Z podanej porcji wyszło 8 słoików o poj. 600 ml.
3 kg zielonego winogrona
2,5 l wody
1 kg cukru
Winogrono opłukać,obskubać kulki i napełnić nimi słoiki do 3/4 wysokości.Wodę zagotować z cukrem i wystudzić.
Zalać do pełna przygotowane słoiki,zakręcić nakrętki.
Pasteryzować 20 minut.
Z podanej porcji wyszło 8 słoików o poj. 600 ml.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.