Tosty francuskie
Tosty francuskie to szybki i smaczny pomysł na śniadanie. Można je zrobić na słono jak i na słodko z dowolnego pieczywa. Ja akurat miałam czerstwą bagietkę więc użyłam jej do tostów. Podałam je w wersji na słodko z owocami,lekko oprószone cukrem pudrem.
Do miseczki wbić jajka,wlać mleko,dodać cukier z wanilią i roztrzepać wszystko widelcem.
Patelnię dobrze rozgrzać i roztopić masło.
Bagietkę pokroić w cienkie kromki,maczać z obu stron w roztrzepanym jajku z mlekiem.
Smażyć na roztopionym maśle na rumiano z obu stron. Rumiane kromeczki osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i od razu podawać oprószone cukrem pudrem i posypane owocami.
1 bagietka
2 jajka
pół szklanki mleka
1 łyżeczka cukru z wanilią
2 łyżki masła
cukier puder do oprószenia
dowolne owoce
Do miseczki wbić jajka,wlać mleko,dodać cukier z wanilią i roztrzepać wszystko widelcem.
Patelnię dobrze rozgrzać i roztopić masło.
Bagietkę pokroić w cienkie kromki,maczać z obu stron w roztrzepanym jajku z mlekiem.
Smażyć na roztopionym maśle na rumiano z obu stron. Rumiane kromeczki osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i od razu podawać oprószone cukrem pudrem i posypane owocami.
To musi być naprawdę pyszne!
OdpowiedzUsuń