Surówka z kiszonej kapusty
Kapusta
kiszona posiada wiele właściwości zdrowotnych,a przy tym niewiele
kalorii. Pozytywnie wpływa na układ pokarmowy,stymuluje układ
odpornościowy,obniża poziom cholesterolu we krwi,zmniejsza ryzyko ryzyko
wystąpienia chorób serca a także poprawia stan skóry.
Jedzmy zatem kiszoną kapustę w postaci surowej robiąc z niej przeróżne sałatki i surówki.
Kapustę kiszoną lekko posiekać. Posiekać również cebulę.
Marchewkę i jabłko zetrzeć do kapusty na grubych oczkach tarki.
Dodać olej,przyprawić pieprzem i cukrem,wszystko dokładnie wymieszać.
Surówkę podawać do obiadu lub zjeść jako przekąskę.
Jedzmy zatem kiszoną kapustę w postaci surowej robiąc z niej przeróżne sałatki i surówki.
ok. 500 g kapusty kiszonej
1 marchewka
1 jabłko
1 cebula
1 łyżka dobrego oleju (np tłoczonego na zimno)
świeżo mielony pieprz
1 łyżeczka cukru
Kapustę kiszoną lekko posiekać. Posiekać również cebulę.
Marchewkę i jabłko zetrzeć do kapusty na grubych oczkach tarki.
Dodać olej,przyprawić pieprzem i cukrem,wszystko dokładnie wymieszać.
Surówkę podawać do obiadu lub zjeść jako przekąskę.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.