Surówka z kiszonej kapusty

Kapusta kiszona posiada wiele właściwości zdrowotnych,a przy tym niewiele kalorii. Pozytywnie wpływa na układ pokarmowy,stymuluje układ odpornościowy,obniża poziom cholesterolu we krwi,zmniejsza ryzyko ryzyko wystąpienia chorób serca a także poprawia stan skóry.
Jedzmy zatem kiszoną kapustę w postaci surowej robiąc z niej przeróżne sałatki i surówki.













 ok. 500 g kapusty kiszonej
1 marchewka
1 jabłko
1 cebula
                          1 łyżka dobrego oleju (np tłoczonego na zimno)
świeżo mielony pieprz
1 łyżeczka cukru 

Kapustę kiszoną lekko posiekać. Posiekać również cebulę.
Marchewkę i jabłko zetrzeć do kapusty na grubych oczkach tarki.
Dodać olej,przyprawić pieprzem i cukrem,wszystko dokładnie wymieszać.
 Surówkę podawać do obiadu lub zjeść jako przekąskę.








Komentarze

Popularne posty