Ciasto z rabarbarem

Dziś mam dla Was szybkie i proste ciasto z rabarbarem,które zawsze się udaje i z talerza znika w błyskawicznym tempie :)
 








 5 jajek
1 szkl. cukru
2 szkl. mąki tortowej
250 g margaryny Kasi
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5-6 łodyg rabarbaru (ok.500g)


Rabarbar pokroić na kawałki,posypać 1 łyżką cukru i odstawić.
Margarynę,cukier i cukier waniliowy utrzeć do białości,kolejno wbijać po jednym jajku i ucierać. Na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem,dokładnie wymieszać. 
Ciasto przełożyć na blaszkę (wym.24/33 cm) wyścieloną papierem do pieczenia,równo rozsmarować i ułożyć kawałki rabarbaru. 
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec ok. 45 minut. 
Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.








Komentarze

Popularne posty