poniedziałek, 15 sierpnia 2016

Pasta z tuńczyka i selera naciowego

Kiedy nam się znudzą wędliny i sery możemy zrobić sobie taką smaczną pastę do pieczywa. Wystarczy otworzyć puszkę z tuńczykiem,dorzucić kilka dodatków i pasta gotowa.





1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 jajka
2- 3 łodygi selera naciowego
1 mała czerwona cebula
1 łyżka posiekanego koperku
2 łyżki majonezu
sól
świeżo mielony pieprz


Jajka ugotować na twardo,wystudzić,obrać ze skorupek i rozgnieść ( ja użyłam widelca). Tuńczyka odsączyć z zalewy,seler i cebulkę drobno posiekać. Połączyć z jajkami,dodać majonez,koperek,doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszać i pasta gotowa.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.