Pasta z wędzonego morszczuka i jajek
Trzymając się mojego motta,że wiem co jem gdy wykonam sama zrobiłam kolejną pastę do pieczywa.
Wzięłam w obroty wędzonego morszczuka i oto co powstało
Morszczuka starannie obrać z ości i rozdrobnić. Jajka i cebulę drobniutko pokroić. Wymieszać razem rybę,jajka,cebulę, szczypiorek i majonez,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Stosować do smarowania pieczywa.
Wzięłam w obroty wędzonego morszczuka i oto co powstało
ok 200 g wędzonego morszczuka (waga po obraniu)
2 jajka ugotowane na twardo
1 średnia czerwona cebula
2 łyżki majonezu
sól
świeżo mielony pieprz
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Morszczuka starannie obrać z ości i rozdrobnić. Jajka i cebulę drobniutko pokroić. Wymieszać razem rybę,jajka,cebulę, szczypiorek i majonez,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Stosować do smarowania pieczywa.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.