Owsiane ciasteczka z bakaliami
Takie ciasteczka to bardzo zdrowa i wartościowa przekąska
1/2 szkl. mielonych migdałów
1/2 szkl. mąki orkiszowej
1/2 łyżeczki sody
1 szkl. płatków owsianych
1/2 szkl. wiórków kokosowych
3 łyżki suszonej żurawiny
10 szt suszonych daktyli
2 łyżki jagód goji
125 g masła
3 łyżki miodu
1/2 szkl. mielonych migdałów
1/2 szkl. mąki orkiszowej
1/2 łyżeczki sody
1 szkl. płatków owsianych
1/2 szkl. wiórków kokosowych
3 łyżki suszonej żurawiny
10 szt suszonych daktyli
2 łyżki jagód goji
125 g masła
3 łyżki miodu
Daktyle pokroić na kawałki. Do miski wsypać sypkie składniki i wymieszać. Masło roztopić z miodem,wlać do mieszanki i dokładnie połączyć. Z powstałej masy lepić kulki o śred. ok. 3-4 cm a następnie lekko je spłaszczyć. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec 15 minut.
- Przepis pochodzi ze strony http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasteczka/ciasteczka_owsiane/przepis.html
- troszkę przeze mnie rozbudowany przez większą ilość bakalii.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.