Kebab w tortilli

Domową tortillę zrobiłam więc należało ją z czymś podać.




5 szt tortilli
 1 podwójny filet z kurczaka ( ok. 350-400g)
2 łyżki  przyprawy do kuchni arabskiej
(użyłam KEBAB SHOARMA KAMIS)
olej do smażenia

dodatki:
kapusta pekińska
1 świeży ogórek
2 pomidory
1 czerwona cebula

sos:
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka ketchupu pikantnego
1 ząbek czosnku

 Filet z kurczaka pokroić na nieduże kawałki,oprószyć przyprawą i obsmażyć na patelni.

Kapustę posiekać,ogórka pokroić w półplasterki,pomidory w kosteczkę i cebulę w piórka. Pokrojone warzywa połączyć razem.

Majonez,jogurt i ketchup wymieszać razem,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Odstawić na chwilę do lodówki do przegryzienia.

Każdą tortillę posmarować sosem,rozłożyć porcję warzyw i kawałki mięsa. Zwinąć w rulon,położyć na talerzu wyłożonym listkami sałaty,można jeszcze dodatkowo polać sosem.
  
SMACZNEGO!




Komentarze

Popularne posty