Kokosowo-migdałowe pralinki jaglane
Kolejna moja propozycja zdrowej słodkiej przekąski z kaszy jaglanej
Kaszę wsypać na sitko,wypłukać i przelać wrzątkiem. Wodę zmieszać z mleczkiem kokosowym,dodać szczyptę soli i wsypać kaszę. Gotować pod przykryciem do momentu aż kasza wchłonie cały płyn.
Zmiksować blenderem na papkę,dodać zmielone migdały,wiórki kokosowe,miód i malibu. Wyrobić razem na jednolitą masę. Z masy lepić kulki orzecha włoskiego i każdą obtoczyć w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce.
1 szkl. kaszy jaglanej
1 szkl. mleczka kokosowego
1 szkl. wody
szczypta soli
6 łyżek mielonych migdałów
4 łyżki wiórków kokosowych
3 łyżki miodu naturalnego
2 łyżki likieru malibu
Kaszę wsypać na sitko,wypłukać i przelać wrzątkiem. Wodę zmieszać z mleczkiem kokosowym,dodać szczyptę soli i wsypać kaszę. Gotować pod przykryciem do momentu aż kasza wchłonie cały płyn.
Zmiksować blenderem na papkę,dodać zmielone migdały,wiórki kokosowe,miód i malibu. Wyrobić razem na jednolitą masę. Z masy lepić kulki orzecha włoskiego i każdą obtoczyć w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce.
Też mam w planie je zrobić...Twoje wyglądają bardzo apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuńPyszne, słodkie maleństwa :)
OdpowiedzUsuń