poniedziałek, 19 września 2016

Kokosowo-migdałowe pralinki jaglane

Kolejna moja propozycja zdrowej słodkiej przekąski z kaszy jaglanej





1 szkl. kaszy jaglanej
1 szkl. mleczka kokosowego
1 szkl. wody
szczypta soli

6 łyżek mielonych migdałów
4 łyżki wiórków kokosowych
 3 łyżki miodu naturalnego
2 łyżki likieru malibu

Kaszę wsypać na sitko,wypłukać i przelać wrzątkiem. Wodę zmieszać z mleczkiem kokosowym,dodać szczyptę soli i wsypać kaszę. Gotować pod przykryciem do momentu aż kasza wchłonie cały płyn.
Zmiksować blenderem na papkę,dodać zmielone migdały,wiórki kokosowe,miód i malibu. Wyrobić razem na jednolitą masę. Z masy lepić kulki orzecha włoskiego i każdą obtoczyć w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce.





















3 komentarze:

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.