poniedziałek, 9 stycznia 2017

Frytki z batatów z piekarnika

Dziś przygotowałam zdrową i niskokaloryczną przekąskę - frytki z batatów pieczone w piekarniku. 
Te słodkie ziemniaki posiadają dużo więcej wartości odżywczych niż zwykłe ziemniaki. Częste spożywanie korzystnie wpływa na wzrok i lepszą pamięć,zaleca się włączenie ich do diety cukrzyków.









 2 średnie bataty
 2 łyżki oliwy
1 łyżka suszonego tymianku
sól

Bataty obrać,pokroić w słupki,skropić oliwą i posypać solą i tymiankiem. Rozłożyć na blaszce i piec w piekarniku przez 25-30 minut w temp. 180*C. 
Podawać na ciepło z dowolnym dipem.
Ja do frytek przygotowałam dip czosnkowy na bazie jogurtu greckiego.




1 komentarz:

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.