Parówki w cieście francuskim
Karnawał trwa,więc trwa czas zabaw i spotkań towarzyskich. Na takich imprezach czy domówkach podajemy lekkie przekąski. Najlepsze są takie,które robi się błyskawicznie.
Parówki w cieście francuskim to moja propozycja na taką szybką i smaczną przekąskę. Czasami takie proste,może dla niektórych banalne rzeczy też mogą smakować.
Zróbcie konieczne, a ja gwarantuję Wam,że znikną błyskawicznie.
Ciasto rozwinąć i pociąć na cienkie paseczki. Każdą parówkę przekroić na pół,z obu stron naciąć końcówki na krzyż na głębokość 1 cm. Paski ciasta nawijać kolejno na każdą parówkę tak aby ciasto lekko nachodziło na siebie.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ułożyć owinięte ciastem parówki. Każdą posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku 20 minut w temp. 190*C.
Po wyjęciu z piekarnika chwilę odczekać by nieco przestygły i podawać lekko ciepłe,bo wtedy smakują wyśmienicie.
Jeżeli wystygną też są zjadliwe,wybór należy do Was.
Parówki w cieście francuskim to moja propozycja na taką szybką i smaczną przekąskę. Czasami takie proste,może dla niektórych banalne rzeczy też mogą smakować.
Zróbcie konieczne, a ja gwarantuję Wam,że znikną błyskawicznie.
1 op. gotowego ciasta francuskiego
6 cienkich parówek np. berlinek
1 jajko
Ciasto rozwinąć i pociąć na cienkie paseczki. Każdą parówkę przekroić na pół,z obu stron naciąć końcówki na krzyż na głębokość 1 cm. Paski ciasta nawijać kolejno na każdą parówkę tak aby ciasto lekko nachodziło na siebie.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ułożyć owinięte ciastem parówki. Każdą posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku 20 minut w temp. 190*C.
Po wyjęciu z piekarnika chwilę odczekać by nieco przestygły i podawać lekko ciepłe,bo wtedy smakują wyśmienicie.
Jeżeli wystygną też są zjadliwe,wybór należy do Was.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.