Zupa warzywna z selerem naciowym i papryką

Zupa z samych warzyw,bezmięsna bardzo lekka i przyjemna w smaku. Idealna dla tych co chcą zrzucić nieco kilogramów.









 2-3 marchewki
2 pietruszki
kawałek korzenia selera 
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 łodygi selera naciowego
1 czerwona papryka
kawałek kapusty włoskiej
2 łyżki oliwy
sól
świeżo mielony pieprz
1 listek laurowy
kilkanaście ziarenek kolorowego pieprzu
1,5-2 litry bulionu warzywnego lub wody
 Zetrzeć na tarce na grubych oczkach obraną marchewkę,pietruszkę i seler.
 W garnku rozgrzać oliwę,dodać drobno posiekaną cebulę,przesmażyć chwilę,po czym dodać posiekany czosnek i starte warzywa,smażyć przez chwilę mieszając kilkakrotnie. Następnie warzywa zalać bulionem,dodać przyprawy i gotować około 10-15  minut. W międzyczasie posiekać kapustę,seler naciowy, paprykę pokroić w kostkę. Dodać do zupy i gotować do miękkości warzyw ok. 15-20 minut uważając by nie rozgotować selera i papryki. 
Smacznego!








Komentarze

Popularne posty