Jajka faszerowane wędzonym łososiem
Na wielkanocny stół co roku podaję jajka faszerowane. W te święta podałam jajka nadziane pastą z wędzonego łososia.
Jajka faszerowane to najprostsza i najszybsza do zrobienia przekąska nie tylko świąteczna. To z jakim farszem je podacie zależy tylko od Was i Waszych upodobań smakowych.
5 jajek ugotowanych na twardo
100 g wędzonego łososia
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu greckiego
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól
świeżo mielony pieprz
Ugotowane jajka obrać ze skorupek,przeciąć każde na połowę i wyjąć żółtka. Żółtka rozdrobnić,dodać majonez,jogurt i pokrojonego na drobno łososia. Kawałek plastra łososia odłożyć do dekoracji. Farsz dokładnie wymieszać,przyprawić do smaku solą i pieprzem,dodać posiekany szczypiorek. Połówki jajek ułożyć na talerzu,talerz ozdobić sałatą. Farsz przełożyć do szprycy i wycisnąć porcję do każdego jajka. Górę udekorować kawałkiem łososia. Podawać od razu po przygotowaniu.
Wyglądają super.
OdpowiedzUsuń