Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Na wielkanocny stół co roku podaję jajka faszerowane. W te święta podałam jajka nadziane pastą z wędzonego łososia. 
Jajka faszerowane to najprostsza i najszybsza do zrobienia przekąska nie tylko świąteczna. To z jakim farszem je podacie zależy tylko od Was i Waszych upodobań smakowych.











 5 jajek ugotowanych na twardo
100 g wędzonego łososia
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu greckiego
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól
świeżo mielony pieprz

Ugotowane jajka obrać ze skorupek,przeciąć każde na połowę i wyjąć żółtka. Żółtka rozdrobnić,dodać majonez,jogurt i pokrojonego na drobno łososia. Kawałek plastra łososia odłożyć do dekoracji. Farsz dokładnie wymieszać,przyprawić do smaku solą i pieprzem,dodać posiekany szczypiorek. Połówki jajek ułożyć na talerzu,talerz ozdobić sałatą. Farsz przełożyć do szprycy i wycisnąć porcję do każdego jajka. Górę udekorować kawałkiem łososia. Podawać od razu po przygotowaniu.








Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.

Popularne posty