wtorek, 25 kwietnia 2017

Roladki drobiowe ze szparagami i fetą

Właśnie niedawno rozpoczął się sezon na szparagi,a trwa on bardzo krótko więc korzystajmy i jedzmy te bardzo wartościowe warzywo.
 Roladki drobiowe ze szparagami i fetą w bardzo chrupiącej otoczce to moja propozycja na wiosenny obiad.









 1 podwójny filet z kurczaka
16 szt zielonych szparagów
ok. 80 g sera feta
sól
pieprz

panierka:
1 jajko
1 łyżeczka przyprawy do gyrosa
2 łyżki bułki tartej
5 łyżek płatków kukurydzianych

olej do smażenia


  Filet z kurczaka umyć,osuszyć i podzielić na 4 kotlety. Każdy płat mięsa oprószyć solą i pieprzem. 
Przygotować szparagi.  Odłamać z każdego szparaga twarde końcówki  po czym wrzucić na 2 minuty do osolonego wrzątku,wyjąć,przelać zimną wodą i osączyć. 
Na każdym płacie mięsa i ułożyć po 4 szparagi i kawałek fety,zwinąć roladkę. 
Jajko roztrzepać i wymieszać z przyprawą do gyrosa. 
Płatki kukurydziane pokruszyć i wymieszać z bułką tartą.
Roladki maczać w  jajku,obtoczyć w panierce i usmażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać na ciepło z ulubioną sałatką.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.