Roladki drobiowe ze szpinakiem
W moim ogrodzie uprawiam mnóstwo warzyw w tym także szpinak,który wykorzystuję do przygotowania smacznych i zdrowych posiłków.
Roladki ze szpinakiem to mój pomysł na szybki letni obiad.
podwójny filet z piersi kurczaka
2 garści liści szpinaku
ząbek czosnku
2 łyżki masła
sól
świeżo mielony pieprz
papryka słodka w proszku
suszony tymianek
100 g żółtego sera
papryka słodka w proszku
suszony tymianek
100 g żółtego sera
Mięso umyć,osuszyć,rozciąć tak aby uzyskać 4 płaty i oprószyć przyprawami.
Szpinak pokroić i wrzucić na patelnię z rozgrzaną łyżką masła,dodać czosnek,posolić do smaku i dusić przez kilka minut.
Przestudzony szpinak rozłożyć na płatach mięsa,ułożyć po kawałku sera i zwinąć mięso tworząc roladki. Spiąć wykałaczkami.
Na patelni roztopić drugą łyżkę masła,ułożyć roladki,dodać cebulkę i smażyć pod przykryciem.
Kiedy roladki się zarumienią podlać niewielką ilością wody i dusić kilkanaście minut.
Wytworzony sos zagęścić łyżką mąki.
Roladki ułożyć na talerzu,polać sosem i posypać posiekanym koperkiem,podawać z dowolną surówką,ziemniakami lub gotowanymi warzywami.
Szpinak pokroić i wrzucić na patelnię z rozgrzaną łyżką masła,dodać czosnek,posolić do smaku i dusić przez kilka minut.
Przestudzony szpinak rozłożyć na płatach mięsa,ułożyć po kawałku sera i zwinąć mięso tworząc roladki. Spiąć wykałaczkami.
Na patelni roztopić drugą łyżkę masła,ułożyć roladki,dodać cebulkę i smażyć pod przykryciem.
Kiedy roladki się zarumienią podlać niewielką ilością wody i dusić kilkanaście minut.
Wytworzony sos zagęścić łyżką mąki.
Roladki ułożyć na talerzu,polać sosem i posypać posiekanym koperkiem,podawać z dowolną surówką,ziemniakami lub gotowanymi warzywami.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.