Kruche babeczki z masą kajmakową i owocami

 Kiedyś kruche babeczki piekłam bardzo często i napełniałam je przeróżnymi nadzieniami. Te zostały upieczone kilka lat temu na Święta Wielkanocne i nawet doczekały się publikacji w Przepisach czytelników.








        kruche ciasto:
350 g mąki tortowej
200 g masła
50 g cukru pudru
2 żółtka
1 cukier waniliowy

dekoracja:
puszka masy kajmakowej
200 g masła
kiwi,różowe winogrona

Mąkę połączyć z cukrami,dodać żółtka i zagnieść ciasto.
Gotowe ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm,wyciąć koła i wylepić nimi wcześniej natłuszczone olejem foremki.
Piec 15 minut w temp. 180 stopni,po upieczeniu wystudzić.
Masę kajmakową utrzeć z masłem,napełnić babeczki i udekorować owocami.











publikacja



Komentarze

Popularne posty