Jajka faszerowane pastą z zielonego groszku
Jajka z groszkowo-chrzanowym farszem będą smaczną przekąską na wielkanocne śniadanie.
Groszek ugotować do miękkości,odcedzić i wystudzić.
Jaja ugotować na twardo,obrać ze skorupek i wystudzić.
Każde jajko przeciąć na połowę i wyjąć żółtka.
Do groszku dodać żółtka,chrzan i majonez,zmiksować na gładką pastę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Połówki jajek ułożyć na talerzu,farsz przełożyć do szprycy i wycisnąć porcję do każdego jajka.
Jajka dowolnie udekorować. Ja ozdobiłam je plasterkiem rzodkiewki,a talerz rzeżuchą.
Podawać od razu po przygotowaniu.
200 g mrożonego groszku
5 jajek
1 łyżka tartego chrzanu
1 łyżka majonezu
sól
świeżo mielony pieprz
Groszek ugotować do miękkości,odcedzić i wystudzić.
Jaja ugotować na twardo,obrać ze skorupek i wystudzić.
Każde jajko przeciąć na połowę i wyjąć żółtka.
Do groszku dodać żółtka,chrzan i majonez,zmiksować na gładką pastę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Połówki jajek ułożyć na talerzu,farsz przełożyć do szprycy i wycisnąć porcję do każdego jajka.
Jajka dowolnie udekorować. Ja ozdobiłam je plasterkiem rzodkiewki,a talerz rzeżuchą.
Podawać od razu po przygotowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.