Jajka faszerowane pastą z zielonego groszku

Jajka z groszkowo-chrzanowym farszem będą smaczną przekąską na wielkanocne śniadanie.











 200 g mrożonego groszku
  5 jajek
1 łyżka tartego chrzanu
1 łyżka majonezu
sól
świeżo mielony pieprz

Groszek ugotować do miękkości,odcedzić i wystudzić.
Jaja ugotować na twardo,obrać ze skorupek i wystudzić

Każde jajko przeciąć na połowę i wyjąć żółtka.
Do groszku dodać żółtka,chrzan i majonez,zmiksować na gładką pastę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

  
Połówki jajek ułożyć na talerzu,farsz przełożyć do szprycy i wycisnąć porcję do każdego jajka. 
Jajka dowolnie udekorować. Ja ozdobiłam je plasterkiem rzodkiewki,a talerz rzeżuchą.
 Podawać od razu po przygotowaniu.










Komentarze

Popularne posty