Pasta z jajek i zielonego groszku

Lubicie kolory na talerzu? Ja bardzo,a najbardziej te naturalne,bo są zdrowe i wręcz kuszą by po nie sięgnąć. Pasta z zielonego groszku jest bardzo wartościowa i mocno zachęca do zjedzenia.
Dodatkiem do moich kanapek są Zbożowe przyjemności od Kupca które otrzymałam do skosztowania w ramach programu ambasadorskiego. Zbożowe przyjemności to chrupiące przekąski w trzech smakach: oliwka i zioła,pikantny pomidor,wędzona papryka.






 200 g mrożonego groszku
4 jajka
1 łyżka majonezu
sól
świeżo mielony pieprz

Groszek ugotować do miękkości,odcedzić i wystudzić.
Jaja ugotować na twardo,obrać ze skorupek i wystudzić.
Blenderem rozdrobnić jajka,dodać groszek i majonez,zmiksować na gładką pastę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 
Stosować jako smarowidło do kanapek lub jako farsz do naleśników czy jajek.
















Komentarze

Popularne posty