Warstwowa sałatka z tuńczykiem i jajkami przepiórczymi

Bardzo smaczna i dekoracyjna sałatka warstwowa,idealna na wielkanocny stół.









4 ugotowane jajka kurze
mała puszka kukurydzy
mała puszka groszku
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
50 g żółtego sera
pęczek szczypiorku
garść świeżych kiełków
10-12 jajek przepiórczych
6 łyżek majonezu
sól
świeżo mielony pieprz

Potrzebna będzie szklana salaterka o średnicy 17 cm.
Na dnie ułożyć warstwę z posiekanych białek,oprószyć solą i pieprzem oraz cienko posmarować majonezem.
Na białka wysypać groszek konserwowy,zetrzeć na grubych oczkach żółty ser i posmarować majonezem.
Następnie ułożyć kawałki odsączonego tuńczyka i posypać posiekanym szczypiorkiem. Na szczypiorek ułożyć kukurydzę,oprószyć solą i pieprzem,posmarować majonezem.
Na majonez położyć posiekane żółtka,posypać kiełkami i na wierzchu ułożyć ugotowane jajka przepiórcze. 
Sałatkę schłodzić kilka godzin w lodówce.








Komentarze

Popularne posty