Chłodnik truskawkowo-arbuzowy z miętą

Zajadamy się truskawkami do woli,bo ich teraz pod dostatkiem. Nasze polskie najlepsze,a z własnego ogródka najbardziej cenne i najsmaczniejsze. Dziś zrobiłam chłodnik,który już chodził za mną od pewnego czasu. Słodziutkie truskawki,kawałek arbuza i orzeźwiająca mięta. Dla mnie poezja.















500 ml kefiru
500 g truskawek
kawałek arbuza
garść świeżej mięty
1-2 łyżki miodu 
kilka kostek lodu


Umyte i pozbawione szypułek truskawki zmiksować z kefirem,arbuzem,listkami mięty i kostkami lodu. Dosłodzić miodem wedle uznania.
 Chłodnik rozlać na porcje,posypać płatkami migdałów,ozdobić listkami mięty i truskawką. 
Za sprawą kostek lodu od razu uzyskamy odpowiednią temperaturę chłodnika więc nie ma potrzeby wstawiania go do lodówki.












Komentarze

Popularne posty