Roladki ze szparagami
Korzystając z sezonu szparagowego zapraszam na smaczny obiad.
Mięso umyć,osuszyć,rozciąć tak aby uzyskać 6 płatów i oprószyć solą i pieprzem oraz curry.
Szparagi umyć i odłamać twarde końcówki.
Plastry sera rozłożyć na przygotowanym mięsie,następnie po kilka szparagów i zwinąć ciasno mięso tworząc roladki. Spiąć wykałaczkami. Na patelni roztopić masło,ułożyć roladki,obsmażyć na rumiano z każdej strony. Kiedy roladki się zarumienią podlać niewielką ilością wody,dodać cebulkę i dusić pod przykryciem kilkanaście minut. Wytworzony sos zagęścić łyżką mąki. Roladki ułożyć na talerzu,polać sosem i posypać posiekanym koperkiem,podawać z dowolnymi dodatkami.
podwójny filet z kurczaka (500-600 g)
pęczek zielonych szparagów
6 plastrów żółtego sera
2 łyżki masła
sól
świeżo mielony pieprz
1 łyżeczka curry
1 cebula
Mięso umyć,osuszyć,rozciąć tak aby uzyskać 6 płatów i oprószyć solą i pieprzem oraz curry.
Szparagi umyć i odłamać twarde końcówki.
Plastry sera rozłożyć na przygotowanym mięsie,następnie po kilka szparagów i zwinąć ciasno mięso tworząc roladki. Spiąć wykałaczkami. Na patelni roztopić masło,ułożyć roladki,obsmażyć na rumiano z każdej strony. Kiedy roladki się zarumienią podlać niewielką ilością wody,dodać cebulkę i dusić pod przykryciem kilkanaście minut. Wytworzony sos zagęścić łyżką mąki. Roladki ułożyć na talerzu,polać sosem i posypać posiekanym koperkiem,podawać z dowolnymi dodatkami.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.