Roladki ze szparagami

Korzystając z sezonu szparagowego zapraszam na smaczny obiad.










podwójny filet z kurczaka (500-600 g)
pęczek zielonych szparagów
6 plastrów żółtego sera
2 łyżki masła
sól
świeżo mielony pieprz
1 łyżeczka curry
1 cebula
 


Mięso umyć,osuszyć,rozciąć tak aby uzyskać 6 płatów i oprószyć solą i pieprzem oraz curry.
Szparagi umyć i odłamać twarde końcówki.
Plastry sera rozłożyć na przygotowanym mięsie,następnie po kilka szparagów i zwinąć ciasno mięso tworząc roladki. Spiąć wykałaczkami.  Na patelni roztopić masło,ułożyć roladki,obsmażyć na rumiano z każdej strony. Kiedy roladki się zarumienią podlać niewielką ilością wody,dodać cebulkę i dusić  pod przykryciem kilkanaście minut.   Wytworzony sos zagęścić łyżką mąki.  Roladki ułożyć na talerzu,polać sosem i posypać posiekanym koperkiem,podawać z dowolnymi dodatkami.









Komentarze

Popularne posty