Pianka truskawkowa na biszkoptach

Szybkie ciasto bez pieczenia








500 ml śmietany 30%
4 galaretki truskawkowe
400g mrożonych truskawek
14 szt podłużnych biszkoptów

Dwie galaretki rozpuść w 500 ml wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia.
Podłużną formę wyłożyć folią aluminiową i ułożyć po długości biszkopty.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i połączyć z tężejącą galaretką,masę wylać na biszkopty.
 Formę wstawić do lodówki.
Pozostałe dwie galaretki rozpuść w 750 ml wrzątku, wsypać mrożone truskawki. Gdy galaretka zacznie tężeć,a będzie to bardzo szybko,wylać ją na zastygniętą piankę.
 Formę z ciastem ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie wyjąć ciasto z formy i pokroić w kawałki.









Komentarze

Popularne posty