Pianka truskawkowa na biszkoptach
Szybkie ciasto bez pieczenia
500 ml śmietany 30%
4 galaretki truskawkowe
400g mrożonych truskawek
14 szt podłużnych biszkoptów
Dwie galaretki rozpuść w 500 ml wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia.
Podłużną formę wyłożyć folią aluminiową i ułożyć po długości biszkopty.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i połączyć z tężejącą galaretką,masę wylać na biszkopty.
Formę wstawić do lodówki.
Pozostałe dwie galaretki rozpuść w 750 ml wrzątku, wsypać mrożone truskawki. Gdy galaretka zacznie tężeć,a będzie to bardzo szybko,wylać ją na zastygniętą piankę.
Formę z ciastem ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie wyjąć ciasto z formy i pokroić w kawałki.
500 ml śmietany 30%
4 galaretki truskawkowe
400g mrożonych truskawek
14 szt podłużnych biszkoptów
Dwie galaretki rozpuść w 500 ml wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia.
Podłużną formę wyłożyć folią aluminiową i ułożyć po długości biszkopty.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i połączyć z tężejącą galaretką,masę wylać na biszkopty.
Formę wstawić do lodówki.
Pozostałe dwie galaretki rozpuść w 750 ml wrzątku, wsypać mrożone truskawki. Gdy galaretka zacznie tężeć,a będzie to bardzo szybko,wylać ją na zastygniętą piankę.
Formę z ciastem ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie wyjąć ciasto z formy i pokroić w kawałki.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.