Deserki truskawkowo-jogurtowe
Na upalne czerwcowe dni polecam truskawkowe orzeźwienie w postaci zimnego deseru z lodówki.
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, schłodzić i zmiksować z truskawkami.
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, schłodzić i zmiksować z jogurtem, wylać na warstwę truskawkową.
Deserki chłodzić w lodówce kilka godzin.
warstwa truskawkowa:
250 g truskawek
1 galaretka truskawkowa
250 ml gorącej wody
250 g truskawek
1 galaretka truskawkowa
250 ml gorącej wody
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, schłodzić i zmiksować z truskawkami.
Masę
wylać do foremek silikonowych i odstawić do stężenia.
warstwa
jogurtowa:
300 ml gęstego jogurtu naturalnego
1 galaretka krystaliczna
200 ml gorącej wody
300 ml gęstego jogurtu naturalnego
1 galaretka krystaliczna
200 ml gorącej wody
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, schłodzić i zmiksować z jogurtem, wylać na warstwę truskawkową.
Deserki chłodzić w lodówce kilka godzin.
Przed wyłożeniem foremki na chwilę
zanurzyć w gorącej wodzie wtedy bez problemu deserki wyjdą z foremek.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.