Cukiniowe leczo z kaszą i fasolką szparagową



Kolejne danie z użyciem Lunch mixu Kupiec. Cukiniowe leczo z kaszą i fasolką to moja propozycja na smaczny i sycący obiad .











 2 nieduże cukinie (żółta i zielona)
1 czerwona papryka
1 pomidor malinowy
1 cebula
2 ząbki czosnku
200 g fasolki szparagowej
100 g lunch mixu Kupiec
400 g mielonego mięsa z indyka
sól 
pieprz
zioła śródziemnomorskie
curry
2 łyżki oleju 

 
Mix ziaren ugotować wg instrukcji na opakowaniu (czas gotowania  20 minut ).
Fasolkę szparagową ugotować aldente w osolonej wodzie,odcedzić i pokroić w kawałki.
Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać czosnek, mielone i podsmażyć.
Pomidora obrać i pokroić, dodać do mięsa, przyprawić do smaku i dusić pod przykryciem po czym dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Dusić 10-15 minut, dodać cukinie pokrojone w półplasterki ,gotować jeszcze 10-15 minut aż  zmiękną. Doprawić do smaku przyprawami. Na koniec połączyć z ugotowaną kaszą i fasolką.









Komentarze

Popularne posty