Kotlety z indyka w jaglanej panierce
O
tym,że kasza jaglana jest bardzo zdrowa i smaczna to chyba nie muszę
pisać. Równie smaczne są płatki jaglane,które doskonałe pasują do jogurtu,owsianki czy deseru. Ja
wykorzystałam je do panierowania kotletów i oto efekt. Kotlety wyszły
złociste i bardzo chrupiące.
Filet pociąć na kotlety,delikatnie rozbić,przyprawić solą i pieprzem do smaku. Każdego kotleta maczać w roztrzepanym jajku i obtoczyć grubo w płatkach. Smażyć na rozgrzanym oleju,usmażone kotlety osączyć na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.
400 g filetu z piersi indyka
150 g pełnoziarnistych płatków jaglanych
1 jajko
sól
świeżo mielony pieprz
olej do smażenia
Filet pociąć na kotlety,delikatnie rozbić,przyprawić solą i pieprzem do smaku. Każdego kotleta maczać w roztrzepanym jajku i obtoczyć grubo w płatkach. Smażyć na rozgrzanym oleju,usmażone kotlety osączyć na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.