czwartek, 26 stycznia 2017

Ciasteczka jaglano - kokosowe

Wspaniałe,chrupiące i do tego bardzo zdrowe ciasteczka,które można jeść bez większych wyrzutów sumienia. 
Przepis pochodzi z bloga Ania gotuje  ,trochę przeze mnie zmodyfikowany. 











 200 g płatków jaglanych pełnoziarnistych
70g wiórków kokosowych
 2 jajka
100 g masła
2 łyżki miodu prawdziwego
30 g mąki jaglanej
1 łyżka cukru trzcinowego do posypania ciastek

Wsypać do miski płatki jaglane i wiórki,wbić jajka,dodać miód,roztopione masło i wymieszać dokładnie. Odstawić na 10-15 minut. Następnie wsypać mąkę jaglaną i dłońmi lepić kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki rozpłaszczyć i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,każdą lekko posypać odrobiną cukru trzcinowego. Piec w temp. 170* C przez 20 minut do uzyskania ładnego złotego koloru.
Z tej porcji wychodzą 24 ciasteczka.









1 komentarz:

  1. To prawda, dodatek płatków jaglanych powoduje, że ciasteczka zyskują na wartościach odzywczych. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.