Konfitura czereśniowa z malinami i borówką
Póki trwa
lato i są owoce zamykajmy je w słoikach by potem móc delektować się ich
smakiem. Moja spiżarnia powoli się zapełnia różnymi przetworami,które robię w
większości w małych słoiczkach takich na jeden raz,by zjeść od razu,nie znudzić
się jednym smakiem i następnym razem kosztować już coś innego.
Tym razem zrobiłam konfiturę z czereśni z dodatkiem malin i borówek.
Tym razem zrobiłam konfiturę z czereśni z dodatkiem malin i borówek.
porcja na 7 słoiczków po 200g:
500 g wypestkowanych czereśni
250 g malin
250 g borówek amerykańskich
500 g cukru żelującego Diamant 2:1
Owoce wymieszać z cukrem żelującym i odstawić na
3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając i gotować 3
minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.