Konfitura czereśniowo-morelowa z wanilią
Kolejna
porcja przetworów, tym razem czereśnie i morele w jednym słoiku.
Porcja na 7 słoiczków po 200g
Pokrojone
na cząstki morele łączymy z czereśniami, zasypujemy cukrem trzcinowym,mieszamy
i odstawiamy pod przykryciem na 3-4 godziny. Po tym czasie wstawiamy garnek na
ogień,dodajemy ziarenka wanilii,doprowadzamy do wrzenia,gotujemy ciągle
mieszając 15 minut. Gorącą konfiturą napełniamy słoiki i od razu zamykamy.
Słoiki ustawiamy do góry dnem na 5 minut.
Porcja na 7 słoiczków po 200g
500 g wypestkowanych moreli
500 g wypestkowanych czereśni
500 g cukru żelującego trzcinowego
nasionka z 2 lasek wanilii
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.