Surówka z czerwonej kapusty 2
Dziś przedstawiam Wam kolejny przepis na surówkę z czerwonej kapusty,tym razem z dodatkiem majonezu. O właściwościach czerwonej kapusty pisałam tu klik.
Jeśli chcecie surówkę w wersji light użyjcie gęstego jogurtu naturalnego zamiast majonezu.
Kapustę i cebulę drobno poszatkować,posolić do smaku i odstawić na 10-15 minut. Następnie dodać ocet,cukier,koperek i majonez. Wymieszać dokładnie razem wszystkie składniki. Podawać do obiadu.
Jeśli chcecie surówkę w wersji light użyjcie gęstego jogurtu naturalnego zamiast majonezu.
1/2 główki czerwonej kapusty
1 mała cebula
1 łyżka posiekanego koperku
sól
1/4 łyżeczki octu winnego
1 łyżeczka cukru
1 łyżka majonezu
Kapustę i cebulę drobno poszatkować,posolić do smaku i odstawić na 10-15 minut. Następnie dodać ocet,cukier,koperek i majonez. Wymieszać dokładnie razem wszystkie składniki. Podawać do obiadu.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.