Jaglane rafaello
Domowym sposobem możemy zrobić zdrową wersję tak dobrze nam znanych pralinek rafaello. Wystarczy ugotować kaszę jaglaną,dorzucić kilka składników i kuleczki gotowe.
Takie rafaello już kiedyś robiłam klik oraz polecam równie smaczne w wersji czekoladowej klik
Całe migdały kilka godzin wcześniej namoczyć w letniej wodzie i obrać ze skórki.
Ugotowaną kaszę miksować blenderem na papkę,dodać zmielone migdały,wiórki kokosowe,miód i malibu. Wyrobić razem na jednolitą masę. Z masy lepić kulki orzecha włoskiego,do środka włożyć po całym migdale,każdą obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Takie rafaello już kiedyś robiłam klik oraz polecam równie smaczne w wersji czekoladowej klik
1 szklanka kaszy jaglanej Kupiec
1 szklanka mleczka kokosowego
1 szklanka wody
szczypta soli
6 łyżek mielonych migdałów
4 łyżki wiórków kokosowych
3 łyżki miodu naturalnego
2 łyżki likieru malibu
20-25 szt całych migdałów
Całe migdały kilka godzin wcześniej namoczyć w letniej wodzie i obrać ze skórki.
Kaszę wsypać na sitko,wypłukać i przelać wrzątkiem. Wodę zmieszać z mleczkiem
kokosowym,dodać szczyptę soli i wsypać kaszę. Gotować pod przykryciem do
momentu aż kasza wchłonie cały płyn.
Ugotowaną kaszę miksować blenderem na papkę,dodać zmielone migdały,wiórki kokosowe,miód i malibu. Wyrobić razem na jednolitą masę. Z masy lepić kulki orzecha włoskiego,do środka włożyć po całym migdale,każdą obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Schłodzić w lodówce.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.